В най-общия случай, автоматизираните процеси означават използването на системи за контрол за контролиране на процесите, които намаляват нуждата от човешка намеса. Иначе казано, автоматизацията е технология, която прави нещата за вас, така че да улесни всяка задача. Автоматизираните процеси са навсякъде около нас.

Когато се намирате в серия светофари, няма оператор на светофара, който да реши кога да смени светлината от червено на зелено. Този процес се прави автоматично. Уличните светлини се включват автоматично през нощта. Можем да приложим същата тази идея и в нашия собствен живот. Разбира се, повечето от хората не могат да си позволят да закупят сложни системи за контрол, затова често се прибягва до безплатни решения, но автоматизирането на най-приоритетните ви задачи ще спомогне за по-добрия мениджмънт на всяка компания.

Предимствата на автоматизациите в онлайн маркетинга са огромни. Ако всеки път, когато проверите имейлите си, всички съобщения бяха сортирани в папки, преди да сте влезли в профила си, спестявате време, което бихте похарчили преди това. Ако профилът ви в Twitter публикува съобщение всеки път, когато актуализирате уебсайта си, спестявате време, защото не е нужно да го правите сами. Ако притежавате онлайн магазин и трябва да приемате и обработвате поръчки, автоматизираният процес би могъл да ви спести много разходи и време в търсене на човешки ресурси.

Ако прекарвате един час на ден, като правите или възлагате малки задачи като тези, губите значително количество време. Автоматизирането на тези задачи ще ви позволи да работите по това, което смятате за важно. Всичко, за което трябва да се притеснявате, е технологията, която работи за вас …

Една добра отправна точка е да се автоматизират дребните и пипкави неща, които отнемат голям времеви ресурс. Сортиране на имейли в папки, премахване на затрупването на твърдия диск, актуализиране на всичките ви социални медийни профили и т.н.. Тези малки монотонни задачи могат да заемат значителна част от нашето време.

Автоматизирането на сортирането по имейл е добра първа стъпка за много хора. Лесно е за разбиране, а също така се предлагат множество уроци за всички приложения за електронна поща, за които можете да си представите. Gmail, Outlook, Yahoo Mail, Thunderbird и т.н. – просто намерете урок в Google и го приложете на компютъра си.

В интернет могат да се намерят много уроци по автоматизацията на задачите. Например, от Gmail лесно може автоматично да сортирате имейлите си с етикети или да записвате в програмата това, което правите в Microsoft Office, както и да повторите това, когато е необходимо. Всяка задача, за която може да смятате, че е повтаряща се, би могла да се автоматизира с компютърна програма или роботи.

Едно от уеб приложенията за автоматизация, което намираме за много удобно, е Twitterfeed. Всеки път, когато публикуваме актуализация на сайта си, Twitterfeed автоматично създава и публикува съобщение с връзка към публикацията. Всички ваши последователи получават линк към публикацията ви в блога, без да се налага ръчното му споделяне.

Този процес може да бъде допълнително разширен, тъй като Facebook разполага с приложение, което ще актуализира вашия Facebook акаунт с вашите Twitter съобщения. Така че, когато Twitterfeed актуализира профила ви в Twitter с публикацията, приложението Facebook (наречено Twitter) ще актуализира профила ви в Facebook.

Отново всичко е направено без вход (освен първоначалната настройка). Запитайте се как можете да приложите една и съща идея към всички аспекти на вашия ден. Как прекарвате времето си, за да можете да автоматизирате определени процеси? Освободете известно време и бихте могли да го изразходвате, като правите нещо наистина полезно за бизнеса ви.

Позволете на технологиите да правят нещата за вас, докато продължавате с процесите, които са наистина важни. След като се справите с една автоматизирана задача, ще намерите други, които може също да автоматизирате. Наличието на всички тези малки задачи автоматично ще се отрази на размера на свободното време, което имате. 

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.